15 jan

10.000 euro winnen om een korte film te maken

De Filmkick competitie van het Noordelijk Film Festival is weer geopend voor inzendingen. Filmmakers kunnen tot en met 12 maart hun eigen filmplan en script indienen om kans te maken op € 10.000,- prijzengeld. Wie de competitie wint, realiseert met dat prijzengeld nog dit jaar zijn of haar korte film en ziet deze vervolgens in wereldpremière gaan op het aankomende Noordelijk Film Festival van 11 t/m 15 november 2020 in Leeuwarden.

Tijd & locatie
Leeuwarden
Van 15-01-2020 tot 12-03-2020
nvt
Meer info Bekijk website
More info

De competitie staat breed open voor korte film-plannen die fictie, documentaire, kunst, animatie of muziekvideo betreffen (tussen de 3 en 10 minuten maximaal). Naast het prijzengeld mag het totale budget van de film met vijfduizend euro alternatieve financiering aangevuld worden. Een jury bestaande uit drie filmprofessionals beoordeelt de plannen en scripts op actualiteit, originaliteit, haalbaarheid, artistieke kwaliteit en een relevante link met Friesland. Niet-Friese makers kunnen meedoen door bijvoorbeeld te gaan filmen in Friesland, te werken met een Friese crew of de Friese taal op te nemen in het script.

Met de Filmkick competitie biedt het Noordelijk Film Festival een opstap en een platform voor talentvolle filmmakers. De competitie startte in 2014 als Nieuwe Competitie en werd in 2018 omgedoopt tot Filmkick. De gerealiseerde films van de winnaars reizen na hun premières in Leeuwarden veelal langs andere filmfestivals over de hele wereld, slepen geregeld prijzen in de wacht en openen nieuwe deuren voor de ambitieuze makers.

Alle voorwaarden om mee te doen aan de Filmkick competitie zijn te vinden op de website van het Noordelijk Film Festival. Inzenden kan tot en met 12 maart. De prijsuitreiking staat gepland op donderdagavond 9 april in Slieker Film, Leeuwarden.