14 dec

Freeze Festival

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 december is het Freeze Festival terug in Neushoorn. Freeze Festival is al 22 jaar de plek waar Fries talent in de popcultuur zich kan presenteren, experimenteren en netwerken.

Tijd & locatie
De Neushoorn
Van 14-12-2018 tot 15-12-2018
Meer info Bekijk website
More info

Freeze Festival 2018 begint op vrijdag met Freeze on Friday. In samenwerking met POPnl presenteren ze een gratis toegankelijke avond vol opkomende bands uit verschillende provincies. Onder de naam ‘De Zoo’ is er een spannende samenwerking tussen Pyke en Esther de Jong en zijn er de projecten Food for Thought en Maaiveld. Overdag is er een programma voor ambitieuze muzikanten en beleidsmakers op het gebied van popcultuur. Hierbij krijgen bands handvatten en inzichten in het ontwikkelen en uitvoeren van een artistieke visie. Daarnaast wordt het gemeentelijk popbeleid en talentontwikkeling tegen het licht gehouden.

Op zaterdag is er vol programma in Neushoorn. In de middag kunnen er workshops gevolgd worden op het gebied van songwriting, tracks produceren en meer, maar er zijn ook optredens en talentenprojecten te zien. De optredens komen onder andere van rapper Joost, Electric Hollers, Boaz en de talentvolle artiesten van NEO (Never Ending Orchestra).

De avond begint met een aaneenschakeling van artiesten en prijsuitreikingen tijdens de Friese Popawards. Daarna barst het festival los met headliners Cradle of Filth en Colin Benders, maar ook lokale helden en speciale projecten zoals Woe Blind Birds, Insurrection en Frozenland Allstars.

Van de janboel van Eamel Hûnekop’s Bûnte Jûn tot de house en disco van de avondwinkel. En van techno en ambient – geproduceerd met analoge en modulaire synths van Connected Circuits tot vette bandjes in De Backstage; de nachtelijke uurtjes bieden voor iedereen wat wils.