23 jan

Under Pressure

Eigenhandig heeft het duo de druk tot grote hoogte opgevoerd. En daar willen ze het nu net over hebben in Under Pressure. Waarom moet alles altijd maar groter, rijker, succesvoller? Waarom is groei het enige wat telt in deze wereld? Hoe lang kan dat nog doorgaan? Wanneer is de druk domweg te hoog en knapt de ballon? Om hun kritiek op het neoliberale groeidenken kracht bij te zetten (en omdat ze ambities hebben) bedachten Moen en Noomen dat het goed zou zijn om Under Pressure in de grote schouwburgzalen te spelen. Grotezaalbespeler Het Zuidelijk Toneel wilde die uitdaging wel aangaan.

Tijd & locatie
Stadsschouwburg De Harmonie - Leeuwarden
23-01-2020
20:30 uur
Meer info Bekijk website
More info

Groei is de norm. Stilstand de dood. Of in ieder geval de vergetelheid… Van persoonlijke ontwikkeling tot de wereldeconomie. Wat niet groeit, doet niet mee. Terwijl de hele planeet op het randje van een burn-out hangt, beklimmen theatermakers Benjamin Moen en Yannick Noomen de grootste podia van Nederland om samen met toetsenist, componist en producer Niels Broos de tijdgeest te bezingen. BOG. en Nineties maken met Under Pressure hun Grote Zaal debuut.

Het mantra van eeuwige groei geldt immers ook voor carrières in het theater. Wees getuige van deze ietwat ijdele maar oprechte poging van twee jonge mannen om de druk van de ketel te halen door de vrijheid opnieuw uit te vinden, de mensheid te verlossen van het neoliberale nutsdenken en ondertussen zichzelf het firmament van theatergrootheden in te katapulteren. Of zij zich tijdens deze tour de force verslikken in de grootte van de zaal, hun zelfopgelegde ambities en hun wankele Westerse idealen, zal pas blijken op het podium.