Jouw GGD

Ben je tussen de 13 en 23 jaar? En heb jij vragen over jouw gezondheid? Dan zit je op de juiste web page!

Als je op zoek bent naar betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol, roken en drugs, dan is www.jouwggd.nl the place to be. Je kunt er ook (anoniem) chatten en mailen met jeugdartsen/-verpleegkundigen van de GGD om je persoonlijke situatie of vraag te bespreken. Alle informatie op de website is gecheckt door (medische) professionals.

Voor wie?

De website is bedoeld voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar. Alles wat je op www.jouwggd.nl doet is anoniem! Als je een vraag stelt via e-mail, is dit altijd vertrouwelijk. Alleen de arts of verpleegkundige van de GGD leest dit. Zij zullen vertrouwelijk met je vraag of probleem omgaan. De GGD zal nooit zonder jouw toestemming gegevens aan anderen verstrekken, zoals school, ouders of hulpverleners. Wanneer blijkt dat jouw vraag eigenlijk meer aandacht nodig heeft om opgelost te worden, kan het zijn dat ze je doorverwijzen naar een andere instantie. Hierbij wordt ook geen informatie doorgestuurd zonder jouw toestemming.

Dipje?

Heb je misschien net even iets te veel meegemaakt? Je bent niet de enige! Het kan zijn dat je daardoor last hebt van sombere buien, geen zin hebt om dingen te ondernemen, of dat je jezelf steeds vaker betrapt op negatieve gedachten over jezelf of over de wereld om je heen.
Kortom: je hebt het gevoel de grip op jezelf, op de dingen om je heen kwijt te zijn. Wil je daar zelf iets aan doen, wil je weer lekker in je vel zitten, meer jezelf zijn, een beetje makkelijker door het leven gaan? Kijk dan op www.gripopjedip.nl voor meer informatie of om in contact te komen met een deskundige.

Zelfmoord preventie

Stichting 113 zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. Hun missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. 113 is ervan overtuigd dat er jaarlijks honderden suïcides meer kunnen worden voorkómen wanneer zelfmoord beter bespreekbaar is en de zorg innovatiever en menselijker wordt georganiseerd. Heb jij hier hulp in nodig? Wil je nú anoniem met iemand praten? Ga dan naar 113.nl en bel of chat met één van de deskundige vrijwilligers.