Leeuwarden Student City | Leeuwarden Studiestad

Wat is Leeuwarden Student City?

Wat is Leeuwarden Student City?

TADAAAA welkom op onze volledig vernieuwde website. Het ziet er een stuk anders uit en dat was nou precies de bedoeling. We willen je namelijk alle informatie op een betere manier tonen, wel zo gemakkelijk dachten we.

Je kent ons natuurlijk onder de naam Leeuwarden Studiestad en dat blijft de naam van de uitvoerende organisatie.

Leeuwarden Student City is de naam van de campagne die in heel Nederland maar ook ver daarbuiten is uitgerold om mensen te vertellen hoe tof het is om in Leeuwarden te studeren, hoe fantastisch de studenten hier zijn en wat je hier allemaal kunt doen in onze fijne studentenstad.

Daarnaast is er nu meer ruimte voor de belangrijke dingen in het leven van een student; dat betekent meer studentennieuws, meer studenten aan het woord, meer studentenevents en projecten. Kortom meer van jou!

Dit is natuurlijk hoe je ons kent. En het goede nieuws is: Wij zijn natuurlijk niet weg.
We dragen alleen ‘n ander jasje.

Wat wij nog steeds voor jou doen:

Wij zijn een stichting die zich inzet om de studietijd voor studenten zo gezellig en zo leuk mogelijk te maken. En dit doen wij als stichting niet alleen. Wij werken samen met de leukste partijen en de allerleukste studenten. Zo zijn er groepen studenten die zich aansluiten bij het organiseren van evenementen en projecten, lopen er studenten stage op kantoor, zijn er diverse vloggers actief, geven studenten sportlessen en werken zij op het sportkantoor. Daarnaast zijn er teams aanwezig die zich bezighouden met onderzoek om jullie wensen en behoeften in kaart te brengen.

Wat we precies doen?

Niet alleen willen we je studietijd zo gezellig en leuk mogelijk maken, ook verwijzen we je naar de beste kamers in Leeuwarden. Daarnaast helpen we je gezond en fit te blijven door het aanbieden van Studenten Sport en de beste workshops. En natuurlijk organiseren we de dikste feestjes (al zeggen we het zelf). We say Leip! Festival, maar ook sporttoernooien, netwerkborrels en a whola lotta more. Niet te vergeten: we zorgen natuurlijk voor je dagelijkse aanvoer van zinnige en onzinnige informatie over het Leeuwarder studentenleven. Dus… Op zoek naar woonruimte? We helpen je! Op zoek naar een goedkoop sportabonnement? Hebben we!  Zin in party hardy? Regelen we!

Leeuwarden Student City is een initiatief en Leeuwarden Studiestad is een stichting, geinitieerd door NHL Stenden Hogeschool, Hogeschool Van Hall Larenstein en Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân.

Meer info over de opleidingen en scholen in de stad, klik hier!