50.000ste bezoeker Escher tentoonstelling ontvangt originele Escher in Fries Museum

Cultuur 13-06-2018

Iets meer dan een maand na de opening van Escher op reis ontving het Fries Museum in Leeuwarden vandaag de 50.000ste bezoeker. Julie en Robert Bloemer werden feestelijk ontvangen door directeur Kris Callens. Zij werden in het zonnetje gezet met een echte een prent van Maurits Cornelis Escher. De tentoonstelling, die al sinds de opening regelmatig uitverkocht raakte, wordt enthousiast ontvangen door bezoekers en (inter)nationale media. Bezoekers waarderen de expositie vooralsnog met gemiddeld een 8,4. De tentoonstelling opende op 28 april en is nog te zien tot en met 28 oktober.

Julie en Robert Bloemer uit Abcoude kwamen speciaal voor Escher op reis naar het Fries Museum. Dat het stel met een originele prent van Escher naar huis zou gaan kwam als een grote verrassing. ‘Fantastisch, het werk krijgt een mooi plaatsje bij ons thuis. Ik ben bovendien jarig vandaag dus dit is wel heel bijzonder!’, aldus Julie Bloemer. Het werk werd aangeboden door het Fries Museum om het succes van de tentoonstelling te vieren. Het gaat om de prent Bomen en dieren (1953). Daarnaast ontving de gelukkige bezoekster een boeket bloemen en de tentoonstellingscatalogus.

Escher op reis is populair. Na de aanhoudende belangstelling heeft het Fries Museum onlangs zijn openingstijden verruimd. Het museum is nog tot het einde van de tentoonstelling op 28 oktober een uur eerder open; vanaf 10.00 uur.