Essay schrijven? Gebruik onzichtbare inkt!

Studeren 09-12-2019

Dan moet je alweer een essay schrijven... En wil je eens iets anders? Gebruik dan onzichtbare inkt!

De docent van een Japanse studente zal raar opgekeken hebben toen hij haar essay moet nakijken. Het vel papier gewoon helemaal leeg. De studente gebruikte een oude ninja techniek genaamd “aburidashi” om onzichtbare inkt te maken van sojabonen. Vervolgens schreef ze haar essay met het onzichtbare inkt op speciaal Japans papier. De studente had de opdracht om een essay te schrijven over een bezoek aan een museum over ninja’s.

“Verhit het papier”

De studente was wel bang dat haar docente het papier gewoon weg zou gooien omdat het natuurlijk een leeg vel papier zou lijken. Voor de zekerheid deed ze er een papiertje bij met de tekst: “Verhit het papier”. Ook de docent was onzeker. De docent wist immers niet of de tekst goed leesbaar zou worden. Gelukkig voor de docent en natuurlijk de studente, werd de tekst goed leesbaar. De docent heeft niet de hele essay gelezen omdat ze een deel onzichtbaar wou houden, maar ze gaf de studente wel een 10 vanwege haar creativiteit.

Dus… Als jij nog een creatieve manier zoekt om een essay te schrijven? Denk dan eens aan onzichtbare inkt! En verbaas je docent!

Gebruikte bronnen