Studenten betalen onterechte kosten voor woningen

Wonen 13-06-2018

Bedrijven die woningen verhuren aan studenten, brengen nog te vaak extra kosten in rekening, terwijl dat volgens de rechter verboden is.
Studentenverenigingen willen in een brief aan nieuwe studenten waarschuwen voor de wanpraktijken van sommige Leeuwarder makelaars. Daarnaast geven ze ook tips om de hoge kosten te omzeilen.

Studentenvereniging Osiris zegt om deze reden ook het sponsorcontract met Maxx Huren op. Maxx is een van die drie bedrijven die de studentenkoepel IBOS op het oog heeft.
,,Daar willen we niks mee te maken hebben’’, zegt Robert Damstra, voorzitter van studentenvereniging Osiris. Maxx was tot voor kort sponsor van de vereniging. ,,Dat contract gaan we niet verlengen vanwege deze praktijken.’’ Zelf heeft hij nooit dergelijke kosten betaald, maar hij kent genoeg mensen die dat wel hebben moeten doen.

Op de jaarlijkse studententop, een bijeenkomst waar studenten voor hen belangrijke punten kort geleden aankaarten, werden de bedrijven Maxx Huren, Rotsvast en House Rent Leeuwarden genoemd door zowel Huurteam Leeuwarden als IBOS, de koepel van studentenverenigingen. In maart 2016 en in januari zijn er rechtszaken geweest tegen Maxx Huren, voorheen Holland Housing, waar huurders de sleutelkosten met succes terugvorderden.

Lees verder in de Leeuwarder Courant link:
http://www.lc.nl/friesland/Studenten-betalen-onterechte-kosten-voor-woningen-23270179.html