Studenten Sport Leeuwarden 2018

Sport 17-05-2018

Terugblik Studenten Sport Leeuwarden 2018

Met de start van het nieuwe semester is het ook weer mogelijk om voordeliger te gaan sporten via Studentensport Leeuwarden.  Met de Sportpas kunnen studenten voor de rest van dit collegejaar kennismaken met een heel breed scala aan basis sporten voor slechts 46,50 euro! Van Aquacombat tot Zumba en van badminton tot zaalvoetbal.

Klimcentrum Noardwand
Afgelopen jaar was thuisbasis van Studentensport Leeuwarden, sporthal Rengers, een bouwput. Althans de buitenkant. Op de sporthal is een klimcentrum gerealiseerd. Dit hypermoderne centrum, met de naam Noardwand,  is inmiddels geopend en is een aanvulling voor de stad Leeuwarden.
Noardwand wordt door Mountain Network gerund en binnenkort zullen studenten de samenwerking tussen deze organisatie en Studentensport Leeuwarden merken in de vorm van een mooi aanbod. Het kenniscampus gebied is weer een sportaccommodatie rijker.  

Op 15 januari vond het Open Nationaal Studentenkampioenschap Dodgeball plaats. Een record aantal teams, 15 totaal, deed hieraan mee. Dodgeball wordt gemengd gespeeld, voornamelijk door studenten. Toernooiwinst was er voor Dodgeball Zwolle, een team van onze collega’s van studentensport Zwolle (On Campus).

Hoops for Hunger
Studentensport Leeuwarden werkt samen met eredivisie basketbalclub Aris en NHL Stenden Universities Fighting World Hunger (UFWH) voor het goede doel, Mary’s Meals. Deze organisatie zorgt ervoor dat de allerarmste kinderen één maaltijd per schooldag krijgen. Het project heet Hoops for Hunger. Studenten vormen samen met personeel van de hogescholen teams van 4 of 5 personen en gaan een zg. 3×3 toernooi spelen. Dit toernooi vindt plaats op dinsdag 26 februari in sporthal Rengers. Twee weken voor het toernooi, 12 februari, vindt er een basketbal clinic plaats in Rengers. Studenten en werknemers  kunnen zich voor beide activiteiten inschrijven. Het inschrijfgeld gaat naar Mary’s Meals

Healthy student
In de komende maanden wordt er aandacht gegeven aan het fenomeen healthy student. Op verschillende momenten worden studenten bewust gemaakt over dit onderwerp. Activiteiten en onderwerpen die aan bod komen zijn stress, voeding, bewegen, health check en slapen. De meest succesvolle activiteiten die worden in september in één week gepland  en zal de naam student healthweek krijgen. Het project wordt samen met Bewegingscentrum Leeuwarden en de hogescholen uitgevoerd. Meer info over deze activiteiten volgen later.