Studentensport Leeuwarden

Sport 27-02-2019

In 2018 hebben studenten weer in groten getale gebruik gemaakt van het sportaanbod van Studentensport Leeuwarden. Fitness blijft onverminderd populair, evenals yoga, kickboksen, badminton, volleybal, dodgeball en basketbal. Gladiator Crossfit, een functional training waarbij deelnemers verschillende oefeningen op tijd afwerken, is het laatste jaar de grootste stijger geweest. Deelnemersaantallen boven de 30 per les is geen uitzondering meer.

Evenementen

Het afgelopen jaar stonden er diverse evenementen op het programma, waaronder het Leeuwarder Studentenkampioenschap Veldvoetbal. Dit evenement is met een deelnemersveld van 40 teams één van de grootste eendaagse voetbaltoernooien voor studenten in Nederland. In 2019 staat het toernooi weer op de kalender en wel voor de 20e keer. Andere unieke evenementen die georganiseerd worden zijn het Open Nationaal Studentenkampioenschap Dodgeball en Curling.

Daarnaast kunnen studenten voor de rest van dit collegejaar kennismaken met een heel breed scala aan basissporten voor slechts 46,50 euro. Van aquacombat tot zumba en van badminton tot zaalvoetbal.

Klimcentrum Noardwand
Afgelopen jaar was thuisbasis van Studentensport Leeuwarden, sporthal Rengers, een bouwput. Althans de buitenkant. Op de sporthal is een klimcentrum gerealiseerd. Dit hypermoderne centrum, met de naam Noardwand, is inmiddels geopend en is een aanvulling voor de stad Leeuwarden. Noardwand wordt door Mountain Network gerund en binnenkort zullen studenten de samenwerking tussen deze organisatie en Studentensport Leeuwarden merken in de vorm van een mooi aanbod. Het kenniscampusgebied is weer een sportaccommodatie rijker.

Op 15 januari vond het Open Nationaal Studentenkampioenschap Dodgeball plaats. Een recordaantal teams, 15 in totaal, deed hieraan mee. Dodgeball wordt gemengd gespeeld, voornamelijk door studenten. Toernooiwinst was er voor Dodgeball Zwolle, een team van onze collega’s van studentensport Zwolle (On Campus).

Hoops for Hunger
Studentensport Leeuwarden werkt samen met eredivisie basketbalclub Aris en NHL Stenden Universities Fighting World Hunger (UFWH) voor het goede doel, Mary’s Meals. Deze organisatie zorgt ervoor dat de allerarmste kinderen één maaltijd per schooldag krijgen. Het project heet Hoops for Hunger. Studenten vormden samen met personeel van de hogescholen teams van 4 of 5 personen en speelden een toernooi op 26 februari in sporthal Rengers. Twee weken voor het toernooi, 12 februari, vond er een basketbal clinic plaats in Rengers, zodat iedereen optimaal voorbereid was.

Healthy student 
In de komende maanden wordt er aandacht gegeven aan het fenomeen healthy student. Op verschillende momenten worden studenten bewust gemaakt van dit onderwerp. Activiteiten en onderwerpen die aan bod komen zijn stress, voeding, bewegen, health check en slapen. De meest succesvolle activiteiten worden in september in één week georganiseerd in de “student health week”. Het project wordt samen met Bewegingscentrum Leeuwarden en de hogescholen uitgevoerd. Meer info over deze activiteiten volgt later.