Ondernemen

Informatie voor de ondernemende student!

Heb jij als student een enorme dosis ambitie en is alleen studeren voor jou niet genoeg?

Ondernemen start met een passie en een droom en die laatste wil je natuurlijk laten uitkomen. Maar wat is je unieke idee of product en ga je voor innovatie, voor kwaliteit, voor duurzaamheid of juist véél voor weinig? Om je ondernemerskwaliteiten te ontdekken en verder te ontwikkelen, is het fijn als je hulp krijgt en dat je tip & trucs ontvangt.

Advies en hulp

Als student wil je voor jezelf beginnen. Hoe kun je dit doen? Ondernemerschap en ondernemen wordt steeds populairder, ook onder studenten. Op sommige opleidingen kunnen studenten een zogenaamd studentbedrijf beginnen, waarmee studenten vaak voor de eerste keer in aanraking komen met ondernemerschap. Maar als je nu wat voor jezelf wilt beginnen, hoe begin je dan en waar moet je op letten?

Wij hebben voor jou tips gevonden op de website Eigen Onderneming Starten waarmee je een goede start kan maken met jouw onderneming.

Daarnaast ben je bij ons aan het juiste adres om je verder te helpen met je ondernemerslust!

Ieder jaar organiseert Leeuwarden Studiestad, samen met verschillende instellingen, evenementen waarbij de studentondernemer kan leren en natuurlijk vooral actief kan deelnemen. Pitch je idee bij Enterprijs of kom in contact met andere ondernemers en bedrijven tijdens de Bedrijven Contact Dagen.

Je kunt natuurlijk alvast een mail sturen naar: info@leeuwardenstudentcity.nl, dan zorgen wij ervoor dat we je alvast inschrijven en tijdig informeren.

Ben je nog geen ondernemer, maar wil je wel meer weten over onder andere het inschrijven bij de Kamer van Koophandel of hoe je je belastingzaken en verzekeringen regelt? Dan verwijzen we je graag naar de website van de Kamer van Koophandel of de Belastingdienst.

Wat is Inqubator

Inqubator Leeuwarden is dé hotspot voor startups en professionals die een goed idee hebben voor een nieuw bedrijf. Of je nu op zoek bent naar een werkplek of een kantoor, je bent van harte welkom eens langs te komen voor een kennismaking. Ondernemers worden professioneel begeleid bij de ontwikkeling en de groei van hun bedrijf en krijgen onbeperkt toegang tot het netwerk. Onze partners vullen onze kennis en faciliteiten aan. Wij passen onze partnerships aan bij veranderingen in de markt en sluiten hierdoor aan bij de actuele en toekomstige behoeften van innovatieve startups.

Het onderscheidend vermogen van Inqubator Leeuwarden is de praktische aanpak, hands-on dienstverlening en flexibele huurmogelijkheden op een toplocatie in de binnenstad van Leeuwarden. We managen de ondernemingsbehoeftes van de starters persoonlijk en zijn betrokken, zelfs wanneer ondernemingen niet meer deelnemen aan het incubatortraject.