Over Enterprijs

De Enterprijs 2018!

SASSCUP ZIJN DE WINNAARS VAN DE ENTERPRIJS 2018!

 

 

 

Enterprijs en de weg daar naartoe is de nieuwe top voor ondernemerschap & studenten.
De Enterprijs is een nieuw initiatief maar eigenlijk een doorontwikkeling van een aantal bestaande battles en prijzen in het kader van student & ondernemerschap. Er bestaan veel afzonderlijke initiatieven voor het stimuleren van ondernemerschap bij studenten. Op initiatief van Leeuwarden Studiestad hebben we de koppen bij elkaar gestoken en organiseren we gezamenlijk de Enterprijs.

De winnaar van de Enterprijs 2018 krijgt een financiële bijdrage van €2500,- voor het (op)starten van de onderneming, een half jaar begeleiding door Inqubator.

 

 

 

 

Eerste editie Enterprijs

De eerste editie van Enterprijs vond plaats in 2016. De verkiezing van het beste ondernemingsidee van studenten in Friesland, is toen gewonnen door het project Unybox.

Juryvoorzitter Thea Koster maakte de uitslag bekend na een ‘battle’ tussen acht finalisten in de Kanselarij in Leeuwarden. Het betrof allemaal bedrijfsplannen van studenten van de scholen voor hbo en mbo in Friesland. Koster noemde het idee voor Unybox , een gat in de markt’’ waarbij ook mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt worden betrokken.

Student Simon Dijkstra (25), die aan Stenden Hogeschool de opleiding leisure management volgt, levert met Unybox speelgoed met bijbehorende kindermeubelen aan bedrijven met een wachtkamer. BV Sport in Leeuwarden is de eerste klant, aldus Dijkstra.

De meubels worden gemaakt door Werkpro, het speelgoed is afkomstig van speelgoedbanken.
Succesvol dronebouwer Custom Drone van Mark Woortmeijer (Friesland Colllege) en aanbieder van verrassingsdiners Surprise Dinner van Lucas van der Meulen (NHL) eindigden in de top-3. Zij mogen zich met de winnaar nogmaals presenteren bij de Verkiezing van de Friese Onderneming van het jaar 2017.
Nu komt de editie Enterprijs 2018 er weer aan!