PRIDE Organisatie

Organisatie PRIDE Leeuwarden 2018

Leeuwarden Student City (a.k.a Leeuwarden Studiestad)

Waarschijnlijk omdat je op deze site bent terechtgekomen, heb je enig idee wie wij zijn en wat wij doen. Wij zijn een stichting, die zich inzet om het studentenleven in Leeuwarden zo optimaal, leuk en gezellig mogelijk te maken. We werken met een kleine, vaste kern en heel veel studenten. Zo organiseren we de leukste evenementen voor (en door) studenten, zorgen we voor je dagelijkse toevoer van zinnige en onzinnige informatie over het Leeuwarder Studentenleven maar ook Studenten Sport voor je dagelijkse fitspiration, sport natuurlijk en de fijnste sport events. LSC is een initiatief van de NHL Stenden Hogeschool, Van Hall Larenstein en RUG Campus Fryslan.

Vanuit LSC zijn Gretienne Struikmans, Ellen Seerden – Wagenaar, Caren Eelman en Talitha Broersma dagelijks druk bezig met de organisatie van PRIDE Leeuwarden. Grootste beweegreden van LSC om PRIDE te organiseren:  “Een veilige plek creëren voor elke inwoner en student in Leeuwarden om te zijn wie je bent”.

 

DIZZ Events

DIZZ is er voor iedereen die van iedereen houdt; jong, oud, homo, hetero, biseksueel, transgender of questioning. De organisatie ligt in handen van Chris Mustamu en Dennis Uygul en een team van enthousiaste medewerkers.  In het voormalig poppodium 058 (inmiddels Neushoorn) organiseerde Chris al een aantal jaren de“Pink Xplosion!”, feesten voor de gaycommunity. In 2012 sloot Dennis zich aan en DIZZ Events ontstond welke tot op heden furore maakt als hét gayfeest van Friesland.

De DIZZ feesten staan garant voor een blije, positieve sfeer en heerlijke DJ’s. Zo stonden onder andere Barry Paff en diva MayDay op eerdere edities in de line-up. Regelmatig wordt er een thema gekoppeld aan DIZZ, waar de bezoekers zich mee kunnen uitleven. LOVE EDITION, FRIGHT NIGHT, MASQUERADE of GAYS IN SPACE! om maar een paar leuke voorbeelden te noemen.

Sinds vorig jaar is de vaste locatie het fantastische Neushoorn, waar ze enthousiast en met open armen worden verwelkomd.  DIZZ vindt vier keer per jaar plaats, maar biedt daarnaast ook regelmatig andere leuke uitstapjes door samenwerkingen met shotjesbar Bebidas (DIZZ=BEBIDAS) en de GGD (SEX-Pubquiz). En voor de toekomst staan er nog andere hele leuke verrassingen in de planning. De eerstvolgende is nu PRIDE LEEUWARDEN waarop DIZZ erg trots is er deel van te mogen uitmaken.

 

 

 

NEUSHOORN

Neushoorn is een magische plek in het hart van Leeuwarden. Niet alleen voor een bruisende muziek-, dans- en filmcultuur, ook voor het ontwikkelen van talent. Wij zijn een open centrum voor zaken en ontspanning. Met twee concertzalen, café, oefen- en culturele productieruimtes, ruimtes voor workshops en beginnende ondernemers vindt iedereen uit de regio zijn of haar plek.

 

SPECIAAL BIERCAFE DE MARKIES

Menno Feenstra en Michelle Beerstra zijn echte bierliefhebbers en speciaalbier-kenners. Sinds 2005 zijn ze de trotse eigenaren van De Markies. In binnen- en buitenland struinen ze cafés af om bierspiratie op te doen. Zelfs op vakantie kunnen ze het niet laten speciaalbiercafés in te duiken.

En als souvenir nemen ze altijd wel een speciaalbiertje mee. Of enkele. De Markies is onder hun vleugels een gezellig speciaalbiercafé geworden met een intieme uitstraling. Achter de tap staat altijd een echte bier­kenner met de mooiste bier-verhalen. De Markies staat voor goede service met een warme glimlach. Want speciaal-bier smaakt pas echt lekker in een café, waar je je thuis voelt!

DOLLHOUSE

DOLLHOUSE is het huis waar jij je veilig kan voelen en jezelf kan ontdekken. Kom binnen en voel je vrij. In dit huis kan je zijn wie je bent. Leef in het moment, voel de liefde en wees jezelf. Laat je meeslepen in een avond vol entertainment en enter this new world of fun!

In elk huis bevinden zich verschillende ruimtes, die op ieder evenement op een unieke manier worden gecreëerd. DOLLHOUSE is het huis dat je stiekem nooit wilt verlaten. Je zult je voelen als een ‘pop’ in een poppenhuis tijdens DOLLHOUSE.

♥ For people with an open mind ♥

 

Bebida’s 

Bebida’s is in het Spaans naar het Nederlands vertaald ‘drankjes’. En Bebida’s is een waar toverparadijs op het gebied van dranken. Gemixed, geshaked of gelayerd. Kijk naar onze shotkaart en waan je een kind in een snoepwinkel. 150 verschillende shots in 150 verschillende smaken. Laagjes, vuur, kruiden, fruit, snoepjes, likeuren, siropen, sappen…. Whatever you like!

Precies dat is waar Bebida’s voor staat iedereen is welkom, wie je ook bent, wat je ook bent. Of je nou groen bent , blauw of paars iedereen is gelijk en moet het leuk hebben. Dat is de reden waarom Bebida’s zich heeft aangesloten bij de organisatie van PRIDE Leeuwarden.

 

COC Friesland komt op voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Wij zetten ons in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBT’s in Nederland en de Fryske Mienskip in het bijzonder.

 

COC Friesland is actief op tal van gebieden, zoals het geven van voorlichting op scholen en het organiseren van diverse activiteiten. COC Friesland staat voor belangenbehartiging, ontmoeting, debat en kennis delen.

 

COC Friesland

En dit jaar doen we ook mee met de Leeuwarden PRIDE. We varen mee met een boot gevuld met vrijwilligers, bezoekers en we hebben zelfs 2 V.I.P gasten, Anne Veenendaal en Gerda Tolk. Anne Veenendaal mocht dit jaar een oranje lintje ontvangen, omdat ze al meer dan 20 jaar actief is binnen Orpheus, een landelijke vereniging voor hulpverlening bij gevoelens van homo- of biseksualiteit in een heterorelatie. Gerda Tolk is voorlichtster bij COC Friesland en 85 jaar oud! Onvermoeid blijft ze de klassen voorlichten en vertelt verhalen uit hele andere tijden, die echt een eye-opener zijn voor het luisterend publiek.

 

Met onze boot tijdens de PRIDE gaan we stralend door de grachten want we zijn trots op wat we doen en op wie we zijn!

Melting Pot 

The Melting Pot is een LHBT+ gemeenschap vanuit de NHL Stenden Hogeschool, die gelijkheid en vrijheid bevordert onder alle studenten en medewerkers – onafhankelijk van seksuele voorkeur of geslacht.

 

The Melting Pot is an LGBT+ community from within NHL Stenden University enhancing equality and freedom amongst all students and employees – independent of their sexual orientation or gender.

#LeeuwardenStudentCity
 • Deelnemen aan de LEIP! Deluxe introweken?! Je kunt je nog steeds inschrijven als deelnemer, crew of host! ----------------- Wanne join the LEIP! Deluxe introduction weeks?! You can still sign up as a participant, crew or host! #student #leeuwarden #friesland #leeuwardenstudentcity #studentlife #party #introduction #introductieweek #leipdeluxe
 • "Een deel zijn van iets wat speciaal is!" Dit is het verhaal van Mauricio student@Leeuwarden. Samenleven zonder grenzen. Music is my nature. -------------------- "Being a part of something that feels somewhere special!" This is the story of Mauricio student@Leeuwarden. Living together without any boundaries. Music is my nature. #student #studentlife #leeuwarden #friesland
 • 🎶oooooooh we're half way there ooooohooooooh 🎶 Jaaaa nog even en dan zijn de tentamens voorbij en kan iedereen genieten van een welverdiende zomervakantie! Ga je komend jaar studeren in Leeuwarden? Schrijf je dan snel in voor de LEIP! Deluxe introductieweken! Oh ennee tag je besties die in Leeuwarden gaan studeren! 😎 ------------ 🎶oooooooh we're half way there ooooohooooooh 🎶 Yesssss the exams are almost over and everyone can enjoy a well deserved summer holiday! Are you going to study in Leeuwarden this year? Sign up for the LEIP! Deluxe introduction weeks! Oh aannndd tag your besties who will go to study in Leeuwarden!😎 #leipdeluxe #leip #leeuwarden #studentlife #student #eerstejaars
 • Jahhhhoooor LEIP! (English below) Er staan een paar toffe vacatures open voor LEIP! Deluxe. Wil jij helpen om de LEIP! Deluxe introductieweken voor de eerste jaars studenten tot een onvergetelijk spektakel te maken?! Dat kan als LEIP! Crew of LEIP! Host. Check snel de mogelijkheden in de foto's hieronder en meld je aan! ----------------- Yeeeeesssssss LEIP! There are some cool job offers for LEIP! Deluxe. Do you want to help LEIP! Deluxe introduction weeks for the first year students to make an unforgettable spectacle?! That is possible as LEIP! Crew or LEIP! Host. Check out the possibilities in the photos below and sign up! #student #leeuwarden #studentenstad #introductieweek #LEIP!
 • Feestende mensen, allemaal regenbogen en een zinkende boot. Wij vinden het tijd voor de nieuwste vlog van Ipek Steenbeek. Throwback to PRIDE Leeuwarden Ooooooh yesss! De hele vlog is te bekijken op onze facebook pagina! -------------- Party people all over the place, rainbows everywhere and a sinking boat. We think it’s time for the newest vlog of Ipek Steenbeek. Throwback to PRIDE Leeuwarden Ooooooh yesss! Wanne see the whole video? Go to our facebook page! #ipeksteenbeek #vlog #pride #prideleeuwarden #student #leeuwarden #partypeople
 • Aan alle geslaagden…… VAN HARTE GEFELICITEEEEEEERD!! In the pocket! En voor degene die een herkansing moeten doen…. HEEEEEEL VEEL SUCCES! You Can Do It! ------------------ To all the graduated students…….. CONGRATULATIONS!!!! In the pocket! And for those who have to do a second chance .... GOOD LUCK!!!! You Can Do It!
 • Jaaaa morgen vindt deze te gekke launchparty plaats in Shooters Leeuwarden. Dit wil je niet missen! En wist je dat je je ook kan aansluiten bij de Leip! Crew of Leip! Hosts? Schrijf je morgen in! Be there en mis niks van al het nieuws rondom de nieuwe introducties. ------------- Yeeeeaaahhhh tomorrow the party is on with this amazing launchparty at Shooters Leeuwarden! Did you know that you can be part of the Leip! Crew or Leip! Hosts? Sign up tomorrow to help new students with this introduction. Be there and don't miss out on all the news surrounding the new introductions!
 • De beste studenten presenteren hun projecten op mbo hbo en wo niveau tijdens LC Awards. Wie gaan er met de prijzen vandoor? #lc #awards #leeuwardenstudentcity
 • Benieuwd hoe het laatste uur er aan toe ging van PRIDE Leeuwarden? Bekijk de aftermovie van Nanno en Ferdinand Klugt! We hebben jullie liefde gevoeld ! Tot volgend jaar <3 #prideleeuwarden
 • Goals! Stralend weer tijdens het #lsv
 • Student @jorinonclin is echt een super topper! Hij maakte deze aftermovie van #prideleeuwarden voor zijn opleiding communicatie aan @nhlstenden
 • Our city of love! Check de nieuwe foto’s van PRIDE Leeuwarden ❤️💜💚🧡💙 Photographer: @josannabel #leeuwardenstudentcity #prideleeuwarden #linkinbio
 • Official aftermovie PRIDE Leeuwarden ❤️🧡💙💜💛💚 #prideleeuwarden
 • #prideleeuwarden wat een feest, wat een mensen, wat een sfeer, wat een liefde! Iedereen bedankt voor het onvergetelijk maken van deze dag! Leeuwarden vrijheid, diversiteit en voor veel liefde! ❤️💚💜💙🧡💛 After Movie is bijna daar! En be prepared voor alle foto’s! Picture: @luzdahair
 • Once there was a Queen one you've never seen! We're so happy to announce the arrival of miss Sasha Sweetheart this afternoon! #prideleeuwarden
 • EXTRA PROUD PRIDE SUPPORTERS! Some people go just that extra mile to support PRIDE, love and diversity! Fruitbar Sis & TOTT Leeuwarden ❤️ De lijst met PROUD PRIDE Supporters blijven maar groeien! Wij zijn zo ultiem blij met jullie! https://www.leeuwardenstudentcity.nl/proud-pride-supporter…/
 • Go go gooooo! Menschen nog maar 1 nachtje slapen en dan is het zo ver! #prideleeuwarden Naast de Parade en the Party hebben we ook heeerlijke afters voor jullie. Masquerade in het enige echte gaycafe van Leeuwarden : Bubbels. Een vette Dizz en Dollhouse party @shotjesbarbebidas, de Tante Koke Karaoke Band en Alarm in @neushoornlwd en ook nog Rainbow Madness in @21leeuwarden Lekkkkooorrr! Tot morgen dus!
 • The Queens of the North are coming to #prideleeuwarden Check ze allemaal in onze stories!
 • Pfieuw wat was het warm en afzien maar vooral heel erg tof om met zijn allen (a.k.a PRIDE ARMY) mee te doen aan de loop! Pride visabilty 🌈 #prideleeuwarden #leeuwardenstudentcity
 • ❤️💚💙💜🧡💛 PEOPLE OF PRIDE Leeuwarden ❤️💚💙💜🧡💛 May we have your attention Please? ;) Beide actief in de organisatie van PRIDE Leeuwarden en weten precies hoe je liefde verspreid door middel van muziek. Give it up for: The wonderfull misses Nanno en Mr FerD
Blijf op de hoogte

Met Martijn

 

Model, acteur en fabulous all the way. Socialite & Influencer, Met Martijn!

 

Evelien de Vries

I’m marching for that part of me that was once too afraid to march. And for all the people who can’t… I march to remember that i’m not just a me. I ‘m also a we. And we march with PRIDE.

# PRIDEVIRGIN 😉

 

Sebastiaan Velda

 

Sebastiaan Velda is een actief lid van de organisatie. Docent Nederlands op het VMBO en heeft er voor gezorgd dat er dit jaar maar liefst drie boten vol met scholieren meevaren tijdens de PRIDE Parade. Want ook scholen en scholieren staan open voor alles en iedereen. Meer zien van Sebastiaan? Check het filmpje hieronder