PRIDE Organisatie

Organisatie PRIDE Leeuwarden 2018

Leeuwarden Student City (a.k.a Leeuwarden Studiestad)

Waarschijnlijk omdat je op deze site bent terechtgekomen, heb je enig idee wie wij zijn en wat wij doen. Wij zijn een stichting, die zich inzet om het studentenleven in Leeuwarden zo optimaal, leuk en gezellig mogelijk te maken. We werken met een kleine, vaste kern en heel veel studenten. Zo organiseren we de leukste evenementen voor (en door) studenten, zorgen we voor je dagelijkse toevoer van zinnige en onzinnige informatie over het Leeuwarder Studentenleven maar ook Studenten Sport voor je dagelijkse fitspiration, sport natuurlijk en de fijnste sport events. LSC is een initiatief van de NHL Stenden Hogeschool, Van Hall Larenstein en RUG Campus Fryslan.

Vanuit LSC zijn Gretienne Struikmans, Ellen Seerden – Wagenaar, Caren Eelman en Talitha Broersma dagelijks druk bezig met de organisatie van PRIDE Leeuwarden. Grootste beweegreden van LSC om PRIDE te organiseren:  “Een veilige plek creëren voor elke inwoner en student in Leeuwarden om te zijn wie je bent”.

 

DIZZ Events

DIZZ is er voor iedereen die van iedereen houdt; jong, oud, homo, hetero, biseksueel, transgender of questioning. De organisatie ligt in handen van Chris Mustamu en Dennis Uygul en een team van enthousiaste medewerkers.  In het voormalig poppodium 058 (inmiddels Neushoorn) organiseerde Chris al een aantal jaren de“Pink Xplosion!”, feesten voor de gaycommunity. In 2012 sloot Dennis zich aan en DIZZ Events ontstond welke tot op heden furore maakt als hét gayfeest van Friesland.

De DIZZ feesten staan garant voor een blije, positieve sfeer en heerlijke DJ’s. Zo stonden onder andere Barry Paff en diva MayDay op eerdere edities in de line-up. Regelmatig wordt er een thema gekoppeld aan DIZZ, waar de bezoekers zich mee kunnen uitleven. LOVE EDITION, FRIGHT NIGHT, MASQUERADE of GAYS IN SPACE! om maar een paar leuke voorbeelden te noemen.

Sinds vorig jaar is de vaste locatie het fantastische Neushoorn, waar ze enthousiast en met open armen worden verwelkomd.  DIZZ vindt vier keer per jaar plaats, maar biedt daarnaast ook regelmatig andere leuke uitstapjes door samenwerkingen met shotjesbar Bebidas (DIZZ=BEBIDAS) en de GGD (SEX-Pubquiz). En voor de toekomst staan er nog andere hele leuke verrassingen in de planning. De eerstvolgende is nu PRIDE LEEUWARDEN waarop DIZZ erg trots is er deel van te mogen uitmaken.

 

 

 

NEUSHOORN

Neushoorn is een magische plek in het hart van Leeuwarden. Niet alleen voor een bruisende muziek-, dans- en filmcultuur, ook voor het ontwikkelen van talent. Wij zijn een open centrum voor zaken en ontspanning. Met twee concertzalen, café, oefen- en culturele productieruimtes, ruimtes voor workshops en beginnende ondernemers vindt iedereen uit de regio zijn of haar plek.

 

SPECIAAL BIERCAFE DE MARKIES

Menno Feenstra en Michelle Beerstra zijn echte bierliefhebbers en speciaalbier-kenners. Sinds 2005 zijn ze de trotse eigenaren van De Markies. In binnen- en buitenland struinen ze cafés af om bierspiratie op te doen. Zelfs op vakantie kunnen ze het niet laten speciaalbiercafés in te duiken.

En als souvenir nemen ze altijd wel een speciaalbiertje mee. Of enkele. De Markies is onder hun vleugels een gezellig speciaalbiercafé geworden met een intieme uitstraling. Achter de tap staat altijd een echte bier­kenner met de mooiste bier-verhalen. De Markies staat voor goede service met een warme glimlach. Want speciaal-bier smaakt pas echt lekker in een café, waar je je thuis voelt!

DOLLHOUSE

DOLLHOUSE is het huis waar jij je veilig kan voelen en jezelf kan ontdekken. Kom binnen en voel je vrij. In dit huis kan je zijn wie je bent. Leef in het moment, voel de liefde en wees jezelf. Laat je meeslepen in een avond vol entertainment en enter this new world of fun!

In elk huis bevinden zich verschillende ruimtes, die op ieder evenement op een unieke manier worden gecreëerd. DOLLHOUSE is het huis dat je stiekem nooit wilt verlaten. Je zult je voelen als een ‘pop’ in een poppenhuis tijdens DOLLHOUSE.

♥ For people with an open mind ♥

 

Bebida’s 

Bebida’s is in het Spaans naar het Nederlands vertaald ‘drankjes’. En Bebida’s is een waar toverparadijs op het gebied van dranken. Gemixed, geshaked of gelayerd. Kijk naar onze shotkaart en waan je een kind in een snoepwinkel. 150 verschillende shots in 150 verschillende smaken. Laagjes, vuur, kruiden, fruit, snoepjes, likeuren, siropen, sappen…. Whatever you like!

Precies dat is waar Bebida’s voor staat iedereen is welkom, wie je ook bent, wat je ook bent. Of je nou groen bent , blauw of paars iedereen is gelijk en moet het leuk hebben. Dat is de reden waarom Bebida’s zich heeft aangesloten bij de organisatie van PRIDE Leeuwarden.

 

COC Friesland komt op voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Wij zetten ons in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBT’s in Nederland en de Fryske Mienskip in het bijzonder.

 

COC Friesland is actief op tal van gebieden, zoals het geven van voorlichting op scholen en het organiseren van diverse activiteiten. COC Friesland staat voor belangenbehartiging, ontmoeting, debat en kennis delen.

 

COC Friesland

En dit jaar doen we ook mee met de Leeuwarden PRIDE. We varen mee met een boot gevuld met vrijwilligers, bezoekers en we hebben zelfs 2 V.I.P gasten, Anne Veenendaal en Gerda Tolk. Anne Veenendaal mocht dit jaar een oranje lintje ontvangen, omdat ze al meer dan 20 jaar actief is binnen Orpheus, een landelijke vereniging voor hulpverlening bij gevoelens van homo- of biseksualiteit in een heterorelatie. Gerda Tolk is voorlichtster bij COC Friesland en 85 jaar oud! Onvermoeid blijft ze de klassen voorlichten en vertelt verhalen uit hele andere tijden, die echt een eye-opener zijn voor het luisterend publiek.

 

Met onze boot tijdens de PRIDE gaan we stralend door de grachten want we zijn trots op wat we doen en op wie we zijn!

Melting Pot 

The Melting Pot is een LHBT+ gemeenschap vanuit de NHL Stenden Hogeschool, die gelijkheid en vrijheid bevordert onder alle studenten en medewerkers – onafhankelijk van seksuele voorkeur of geslacht.

 

The Melting Pot is an LGBT+ community from within NHL Stenden University enhancing equality and freedom amongst all students and employees – independent of their sexual orientation or gender.

#LeeuwardenStudentCity
 • Het is weer maandag! Dat betekent dat het weekend weer voorbij is en dat er weer een nieuwe week voor de deur staat! Wie van je vrienden kan dit advies wel gebruiken? -- It's monday again! That means the weekend is over and that there is a new week around the corner! Who of your friends could use this advice?
 • Looking for Dutch & International students! Come and join our team! 🦁🖤 #LEEUWARDEN #STUDENTLIFE #NHLSTENDEN #LSC #RAWR #HVHL #RUG #WETSUS
 • Win & climb! Follow us on Instagram @studentensportleeuwarden and tag the person who you trust not to let you down. .. #studentensportleeuwarden #noardwand #winactie #nhlstenden #trustfall #rugcampusfryslan #hvhl
 • Wij zoeken een stagiar(e) administratief/secretarieel ondersteuner. Jij bent de teamplayer die Leeuwarden Student City wel kan gebruiken: je bent communicatief en computervaardig. Een ondernemend type dat goed zelfstandig kan werken. Daarnaast durf je te vragen en sta je open voor feedback. Als stagiair(e) administratief/secretarieel ondersteuner bied je ondersteuning aan de directeur en coördinatoren op administratief en secretarieel vlak. Je biedt verlichting in de administratieve drukte van het team. Je zorgt o.a. voor het plannen van afspraken, reserveert vergaderruimtes, ondersteunt bij het plannen en organiseren van bijeenkomsten, notuleert vergaderingen, doet bestellingen, houdt kantoorvoorraden bij, enz. Om deze leuke en uitdagende functie goed uit te kunnen voeren, zoeken wij een kandidaat die de volgende kennis en/of vaardigheden al in huis heeft: Je volgt minimaal een mbo-opleiding niveau 3 in relevante richting; Je bent beschikbaar voor ca. 24 uur; Je hebt kennis van het MS Office pakket. Wij bieden een leerzame stageplek voor minimaal 4 maanden. Stuur jouw motivatie uiterlijk vrijdag 22 februari naar info@leeuwardenstudentcity.nl.
 • En nog een keer! Wat extra geld verdienen? En voldoe jij aan de volgende punten? Stuur dan een mailtje! (Link in bio) - Perfect in de Nederlandse & Engelse taal - Goed voor de camera - Aanpakker - Creatief brein voor het bedenken van leuke content - Flexibel -- Do you want to earn some extra money? Do you tick al the boxes? Send us an e-mail! (Link in bio) - Perfect in English - Good in front of the camera - A real do-er - Creative - Flexibel #NHLSTENDEN #BESTJOBEVER #STUDENTLIFE
 • We would like to wish you all a happy new year! Some good stuff coming this year! 🦁 #2019 #students #studentlife #festival
 • Student Night - Slieker Een must see film. Daarom donderdag 18 december Student Night in Slieker. Op vertoon van jou studenten kaart krijg je €2,- korting op jouw film ticket + er is een bar met drankjes én je maakt kans op een toffe prijs! #winning — A must see movie! Thursday Night the 18th of December you will get €2,- of the normal ticket price, there is a bar with drinks & you can win an awesome prize👌🏽😎
 • VACATURE | Stagiaire Marketing & Communicatie. Kom jij ons versterken vanaf februari? Kijk op de website voor meer informatie. https://www.leeuwardenstudentcity.nl/student-life-leeuwarden/stagiaire-gezocht/
 • Wat extra geld verdienen? En voldoe jij aan de volgende punten? - Perfect in de Nederlandse & Engelse taal - Goed voor de camera - Aanpakker - Creatief brein voor het bedenken van leuke video’s - Flexibel Ga dan naar onze website: www.leeuwardenstudentcity.nl Do you want to earn some extra money? Do you tick al the boxes? Send us an e-mail! (click on link) - Perfect in English - Good in front of the camera - A real do-er - Creative - Flexibel For more info go to: www.leeuwardenstudentcity.com
 • International student looking for a job? We can help! We would like to invite you to the city tour and job market on 22nd of November at Campus Café Leeuwarden. - Recruite a Student: "Because we have a wide range of vacancies, you will be deployed on various assignments. This allows you to get to know different companies and build up a large network. In addition, you work with several fellow students, through which you could meet new friends." - On Thursday 22 November from 16.00 to 18.00 pm you are welcome at the Campus Café, Rengerslaan 1, Leeuwarden. Come and meet the employees of Recruit a Student Leeuwarden. They can tell you everything about the vacancies and how you can register.
 • *drummmrollllll......* - Welkom bij de allereerste aflevering van LionsTV! Het kanaal dat jouw op de hoogte houdt van alles wat je als student van Leeuwarden moet weten en misschien ook wat je niet moet weten. Het kanaal brengt je informatie, entertainment, evenementen, sport en cultuur! Zelf hoef je he-le-maal niks meer bij te houden? Heerlijk toch? Wij vinden het wel lekker. Stanley ook. - Deze aflevering zijn wij op bezoek bij het Noordelijk Film Festival. Super tof. Heen gaan! Bekijk de hele video op onze facebook pagina of op onze website! - Meer info? Check: www.leeuwardenstudentcity.nl
 • WINNING - WIJ ZIJN IN THE WINNING MOOD TODAY! 🎉 Love for all: en dat hebben wij! Jij kan kans maken op twee tickets voor aankomende zaterdag 3 november! Tag diegene met wie jij hier heent wilt! Hoe leuker de tag, hoe meer kans je maakt! Good luck! — WINNING - WE'RE IN THE WINNING MOOD TODAY! 🎉 Love for all: and that's what we have! You can win two tickets for next Saturday, November 3rd! Tag the person with whom you want to go! The better and uniquer the tag, the more chance you will have of winning! Good luck!
 • DON'T TRY-THIS AT HOME Ben jij tussen de 17 en 25 jaar en wil jij binnenkort in een theaterzaal optreden? Voor meer info stuur een mailtje naar: maarten@tryater.nl Be there! @tryater @trythisattryater
 • VLOG | De derde vlog van Milou! Een kijkje achter de schermen bij ons event: Meet the Mayor! Het event waar elk jaar een groep van ongeveer 100 internationale studenten de burgemeester ontmoet, welkom worden geheten in Leeuwarden, een tour door de stad doen en samen gaan eten. Plus wat persoonlijke info over Milou. Of je het nou wil of niet. Voor de voledige vlog check onze facebook pagina: leeuwardenstudentcity International vlog of Laura about 'Meet the Mayor' coming soon!
 • Questions? Krav Maga, every Tuesday at 18.30. Sporthal Rengers.🙅🏽‍♀️🙅🏽‍♂️
 • TIP VAN DE WEEK - FOREVER AMY - NEUSHOORN🎤 De originele band laat in Forever Amy de mensen haar muziek op een unieke manier herbeleven. Op donderdag 11 oktober (20:45, Grote Zaal) staat Forever Amy in Neushoorn. Ze stond garant voor onvergetelijke liveshows, dito albums en was een voorbeeld voor onder andere Adèle en Alba Plano. Deze Siciliaanse dame speelt samen met de functioneel en strak spelende originele band van Amy. De show van Forever Amy is een avond die zijn weerga niet kent. Haal je tickets hier: https://neushoorn.stager.nl/web/tickets/187715 TIP OF THE WEEK - FOREVER AMY - NEUSHOORN🎤 Thursday the 11th of October at 8.45 pm! Amy forever in the Neushoorn! With the original Amy Winehouse band this is a unique way to relive and remember one of the greatest! Get your tickets here: https://neushoorn.stager.nl/web/tickets/187715
 • Improve your dancing, upgrade your skills! 💃🏽🕺🏼 #leeuwarden #nhlstenden #ultimatedanceworkout
 • If you didn’t know where to find us.... you do now🦁 #leeuwarden #students #nhlstenden #bewegingscentrum
 • (ENGLISH BELOW) 39 WAYS TO BURN OFF YOUR WEEKEND WITH: H.I.I.T. 👊🏽 staat voor High Intensity Interval Training. Het is een trainingsvorm waarin je kort en intensief traint, afgewisseld door korte rustmomenten. Ondanks dat er gebruik wordt gemaakt van relatief korte cardiovasculaire trainingen, heeft HIIT een zeer positieve invloed op de metabolisme en met name op de vetverbranding. Dus let's go! Tot vanavond!🏋‍♂ Deze les wordt aangeboden in sporthal Rengers, maandagen om 17.00 uur en is toegankelijk voor iedereen met de sportpas basic & sportpas fitness. 39 WAYS TO BURN OFF YOUR WEEKEND WITH: H.I.I.T 👊🏽 is short for High Intensity Interval Training. It's a training which is short but intense with small breaks. Even though it's short, HIIT has a very positive influence on the metabolism and stimulates fat burning. So let's go! See you tonight. 🏋‍♂ This class is in sporthal Rengers on Monday's from 5 pm - 6 pm and in available for everyone with a basic sportscard and a fitness sportscard. #NHLSTENDEN #STUDENTS #LEEUWARDEN
Blijf op de hoogte

Met Martijn

 

Model, acteur en fabulous all the way. Socialite & Influencer, Met Martijn!

 

Evelien de Vries

I’m marching for that part of me that was once too afraid to march. And for all the people who can’t… I march to remember that i’m not just a me. I ‘m also a we. And we march with PRIDE.

# PRIDEVIRGIN 😉

 

Sebastiaan Velda

 

Sebastiaan Velda is een actief lid van de organisatie. Docent Nederlands op het VMBO en heeft er voor gezorgd dat er dit jaar maar liefst drie boten vol met scholieren meevaren tijdens de PRIDE Parade. Want ook scholen en scholieren staan open voor alles en iedereen. Meer zien van Sebastiaan? Check het filmpje hieronder