Meer openbare Free Tours in Leeuwarden

30-05-2018

De Leeuwarden Free Tour is de meest succesvolle en best beoordeelde stadswandeling van Leeuwarden.

Beleef Leeuwarden zoals je dat nog nooit hebt gedaan!
Want vanaf de laatste week van mei gaat A Guide to Leeuwarden extra openbare Free Tours aanbieden. Op elke dinsdag en donderdag komt er om 13:30 uur nu ook een openbare Leeuwarden Free Tour. Daarnaast is er elke woensdag nu een Planeet Escher Tour om 13:30. Op een Free Tour mag je aan het einde van de tour zelf bepalen wat je de tour waard vindt middels een vrijwillige bijdrage. Aanmelden kan via www.aguidetoleeuwarden.nl

De enthousiaste gidsen van A Guide to Leeuwarden zullen vanaf deze week nog meer openbare wandelingen gaan aanbieden in Leeuwarden. Werden er voorheen enkel openbare wandelingen aangeboden in het weekend, vanaf deze week zullen er ook op dinsdag, woensdag en donderdag openbare tours worden aangeboden. ‘Vanuit de VVV, Lan Fan Taal en Culturele Hoofdstad informatie punten kregen wij een heleboel signalen dat er behoefte was aan meer openbare wandelingen langs de hoogtepunten van de stad.’ Aldus gids Henk Leutscher.

Naast de extra twee data voor de Leeuwarden Free Tour komt er ook een Planeet Escher Tour op woensdag. Op planeet Escher is alles mogelijk, net zoals in de kunstwerken van Escher. Op deze Tour bekijken we Leeuwarden door de ogen van Escher. We bezoeken zijn geboortehuis, leren over de techniek die hij gebruikte en we bezoeken de kunstwerken van Leon Keer. Deze wandeling start bij de fontein voor het station.

Naast de nieuwe stadswandelingen, blijven de oude vertrouwde tours gewoon door gaan. A Guide to Leeuwarden organiseert elke vrijdag om 15:00 uur de Friese Verhalen Tour, zaterdag om 12:00 uur een Leeuwarden Free Tour (met een extra Engelstalige gids), zaterdag om 14:00 uur een Culturele Hoofdstad Tour en zaterdag om 16:00 uur wordt er ook een Duitstalige Tour aangeboden. Op tripadvisor zijn deze stadswandelingen op basis van recensies van bezoekers de best gewaardeerde tours van Leeuwarden.

De extra Leeuwarden Free Tours zijn elke dinsdag en donderdag om 13:30 uur en starten bij de ingang van Obe op het Oldehoofsterkerkhof. De Planeet Escher Tour begint elke woensdag om 13:30 bij de standbeelden tegenover het station. Aanmelden kan via de website: www.aguidetoleeuwarden.nl/