Wat is Leeuwarden Student City?

Het studentenleven wordt vaak omschreven als de mooiste tijd van je leven. Leeuwarden Student City (afgekort LSC) wil jou graag helpen om jouw studietijd zo gezellig, leuk en memorabel mogelijk te maken, zodat je kunt terugkijken op een geweldige studententijd.

Met dit doel voor ogen werd Leeuwarden Student City opgericht in december 1999 door de onderwijsinstellingen NHL, Stenden Hogeschool en Hogeschool Van Hall Larenstein. In de tussentijd hebben NHL en Stenden Hogeschool hun krachten gebundeld en zijn gefuseerd, is Van Hall Larenstein nog steeds van de partij, en hebben ook de Campus van de Rijksuniversiteit Groningen en Firda zich bij ons aangesloten.

Missie Leeuwarden Student City.

Stichting Leeuwarden Student City zet zich in om studenten in en rond Leeuwarden te boeien en te binden, met als uiteindelijke doel het verbeteren van hun algehele studentenervaring en het versterken van de band met de stad. Leeuwarden Student City vervult hierbij een belangrijke rol in het promoten van Leeuwarden als aantrekkelijke bestemming voor studenten en afgestudeerden. Deze missie is niet alleen van belang voor de huidige studenten, maar ook voor toekomstige studenten bij het maken van hun studiekeuze. 

Wat doet Leeuwarden Student City?

Om dit te realiseren, hanteert Leeuwarden Student City drie verschillende methodes: als uitvoeringsorganisatie waarbij activiteiten voor en met studenten worden georganiseerd, als netwerkpartner waarbij samenwerking met andere organisaties en evenementen van derden wordt gezocht, en als centrale informatiebron waar studenten terecht kunnen voor nuttige informatie over het studentenleven via deze website en social mediakanalen. Check onze eventshotspots én media voor meer informatie.

Wie zijn wij?

Leeuwarden Student City bestaat uit een klein en hecht team van vaste medewerkers dat nauw samenwerkt met de leukste partijen, de Leeuwarder onderwijsinstellingen en natuurlijk de allerleukste studenten. Deze enthousiaste studenten organiseren met ons gave evenementen en projecten of lopen stage bij ons. Sportieve studenten geven sportlessen en andere onderzoeken wat er speelt onder de studenten, zodat we hun wensen en behoeften goed in kaart kunnen brengen én daarop in kunnen spelen.

Enthousiast geworden?

Ben jij student in Leeuwarden en wil je ons graag helpen bij onze missie? Check dan vooral onze vacatures. Als je geen student bent, maar namens een organisatie werkt die geïnteresseerd is in een partnerschap met ons, óf als je een buitengewoon idee hebt en zelfs een speciale kortingsactie voor studenten hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier rechtsboven op deze pagina of stuur een mail naar info@leeuwardenstudentcity.nl