Cultuur, ondernemen & evenementen!

Student life 26-02-2019

Wat een super toffe zomer hebben we gehad het afgelopen jaar. Met fantastisch weer en geweldige evenementen. De nieuwe internationale studenten hebben het afgelopen jaar de burgemeester ontmoet, PRIDE Leeuwarden 2018 was een groot succes en niet te vergeten is de eerste editie van LEIP! Deluxe voor en door studenten georganiseerd. Wat een jaar!

Al een aantal jaren organiseren wij, in samenwerking met de gemeente Leeuwarden, tweemaal per jaar “Meet the Mayor” voor de nieuwe internationale studenten. Ook dit jaar was het weer een doorslaand succes.

In maart en oktober van het afgelopen jaar heeft burgemeester Ferd Crone de studenten welkom geheten op het stadhuis. Een boeiende rondleiding door de mensen van “A Guide to Leeuwarden” en heerlijke Nederlandse hapjes in Neushoorn. Welkom in Leeuwarden!

 

Tijdens het Fries Straat Festival hebben wij vanuit Leeuwarden Student City in mei 2018 PRIDE Leeuwarden georganiseerd, in samenwerking met COC Friesland, Tumba en vele vrijwilligers. Met een recordaantal boten, maar liefst 27, werd het een hele bijzondere en kleurrijke editie. Het weer was goed, de deelnemers en schippers waren enthousiast en dankzij het mooie weer kon de parade rekenen op veel toeschouwers.

 

Er zijn nog veel meer evenementen georganiseerd door Leeuwarden Student City.

We lichten er nog eentje uit, namelijk de eerste editie van LEIP! Deluxe: drie dagen allerlei activiteiten op verschillende pleinen in de stad, georganiseerd voor en door studenten. Planningen, roosters en veel regelwerk, maar wat hebben de studenten van het eerste introductiebestuur veel eer van hun werk gehad. Met een overheerlijke BBQ op de zondagavond, tot een chill hill in de Prinsentuin en als afsluiter het LEIP! Festival. Het was een jaar om trots op te zijn!