Langer winkelen in Leeuwarden

Lifestyle 09-12-2019

Als het ligt aan het College van Burgemeester en Wethouders dan kun je binnenkort bijna iedere dag shoppen in Leeuwarden!

Als winkels open willen zijn buiten de uren uit de winkeltijden wet, dan moeten die winkels nu nog een ontheffing aanvragen. Als het ligt aan het College van Burgemeester en Wethouders ligt worden de verschillende ontheffingen vervangen door één simpele regel:

“Openstelling van winkels is straks mogelijk van maandag tot en met zondag tussen 06.00 en 24.00 uur. Alleen op Nieuwjaarsdag en Eerste Kerstdag geldt een winkelopeningsverbod.”

Het word dus gemakkelijker voor winkels om op zondagen, en laat in de avonden open te gaan. In Leeuwarden zijn de winkel tijden al erg ruim in vergelijking met een aantal jaren terug. De eerste koopzondagen stammen uit de jaren 90, toen hadden we er nog maar 4 koopzondagen. Later werden het er 12 en nu iedere zondagmiddag! Sommige winkels hebben tegenwoordig al wat ruimere openingstijden zoals de Spar City aan de Wirdumerdijk. De Albert Heijns in Leeuwarden zijn sinds maandag 2 december iedere werkdag open van 08:00 tot 22:00. De gemeenteraad moet nog instemmen met de nieuwe regel.

Kortom: super hip worden we dus. Lekker lang shoppen, niet meer vast zitten aan die 18.00 uur sluitingstijd… Heerlijk!