NHL- Stenden Hogeschool op de derde plaats in HBO keuzegids!

Studeren 08-10-2018

Leeuwarden on the map!

Tekst LeeuwardeR Courant:

Er is niet meer veel mis met de kwaliteit van NHL Stenden Hogeschool. Voor de fusie was dit nog wel het geval.

De pas gefuseerde NHL Stenden Hogeschool staat samen met Hanzehogeschool Groningen op een gedeelde derde plaats in de Keuzegids hbo 2019, die donderdag 4 oktober is verschenen.

In de gids van het afgelopen jaar waren NHL en Stenden nog afzonderlijk van elkaar in de ranglijst te vinden. NHL stond toen op de vijfde plaats en Stenden op de zevende. „We zijn er hartstikke trots op”, zegt Jan van Iersel, lid van het College van Bestuur van NHL Stenden Hogeschool. Een jaar geleden was de ambitie nog om in de top 3 van beste hogescholen in Nederland te staan.

Toch zijn er maar negen van de elf topopleidingen overgebleven die NHL en Stenden het afgelopen jaar samen hadden.

Human Resource Management (HRM) is een van de twee weggevallen topopleidingen. „Dat komt door de fusie”, legt Van Iersel uit. „Vorig jaar was HRM bij Stenden een topopleiding, maar bij NHL niet. Doordat de hogescholen zijn samengegaan, is het gemiddelde van de twee opleidingen niet hoog genoeg om een topopleiding te kunnen worden genoemd.”

NHL Stenden Hogeschool heeft echter ook negen opleidingen waar op gelet moet worden. Deze scoren minder dan 55 van de 100 punten. „Er wordt per opleiding advies gegeven, aangezien de punten van kritiek verschillen”, zegt Van Iersel. „Onze nieuwe ambitie is om te kijken wat we nog beter kunnen doen, maar er ligt al een mooie basis.”

 

Voor meer informatie kijk ook op: https://www.lc.nl/friesland/Keuzegids-hbo-aardig-nieuws-uit-Leeuwarden-met-goed-scorende-NHL-en-Stenden-22525892.html 

BRON: Leeuwarder Courant