RuG Campus Fryslân
Wirdumerdijk 348911 CE Leeuwarden-plan route

Rijksuniversiteit Groningen die ook een faculteit in Leeuwarden heeft: Campus Fryslân.

De Rijksuniversiteit Groningen is een top 100 universiteit met nationale en internationale bekendheid op het gebied van onderzoek en onderwijs. Het goede nieuws is dat de Rijksuniversiteit Groningen ook een faculteit in Leeuwarden heeft: Campus Fryslân.

Campus Fryslân is een unieke faculteit. Meestal is een faculteit gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, maar Campus Fryslân daarentegen heeft meerdere vakgebieden in huis. Deze verschillende vakgebieden combineren we met elkaar om zo tot een oplossing te komen voor wetenschappelijke vraagstukken. Expertisegebieden zijn meertaligheid, cultuur, duurzaam ondernemerschap, technologie, toerisme, bestuurskunde, voeding en gezondheid. De focus ligt daarbij op maatschappelijke en economische thema’s die lokaal spelen, maar tegelijkertijd ook op wereldniveau. Vandaar ons motto: ‘Global challenges, local solutions’. De Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties vormen een belangrijke inspiratiebron voor de invulling van onderwijs en onderzoek binnen Campus Fryslân.

Campus Fryslân bestaat uit drie onderdelen: een University College met het Engelstalige bachelorprogramma Global Responsibility & Leadership, een Master College met vijf Engelstalige masterprogramma’s, wat kan uitgroeien tot maximaal 10 programma’s, waaronder Sustainable Entrepeneurship en een Graduate School met ruimte voor 50 PhD-studenten werkend aan een brede variatie van onderzoeksprojecten. Het onderzoek van de Graduate School is georganiseerd rondom vier onderzoeksthema’s: Culture, Language, & Technology, Governance, Sustainable Economy, Food & Health.