Io Vivat Nostrorum Sanitas
Herenwaltje 58911 HN Leeuwarden-plan route

Bedoeld voor: hbo
In het kort: Een grootse en oudste Gastvrijheidsvereniging voor zelfontwikkeling en vriendschappen voor het leven
Opgericht: 1987

Al sinds het prille begin van de Hogere Hotelschool in 1987 is Io Vivat de vruchtbare grond voor vele ambitieuze studenten, die meer willen in hun studententijd.

Io Vivat Nostrorum Sanitas is een hechte Vereniging die is gevestigd midden in het oude centrum van Leeuwarden. Sociëteit ’t Heertje is de plek waar de Disputen en Jaarclubs samen komen, waar Commissies en Bureaus vergaderen, kortom; waar de student zich ontwikkelt.

Io Vivat kenmerkt zich door haar ondernemende en ambitieuze karakter. Haar Leden zijn doeners met lef, eigenwaarde staat hoog in het vaandel en ieder individu kijkt naar de ander om. Het begrip ‘Io Vivatter’ is dan ook alom bekend binnen de hogeschool, men weet direct waarvan het op aan kan.
Waar Io Vivat voorheen exclusief verbonden was aan de Hotelschool, is dat nu niet meer het geval. Studenten aannemen op basis van studie is niet meer van deze tijd, studenten met een Io Vivat-instelling bevinden zich namelijk ook op andere academies. Studenten van de hele hogeschool zijn dan ook van harte welkom zich bij deze ‘Vereniging voor het leven’ aan te sluiten.