Open dagen mbo, hbo en Masters in Leeuwarden

Maak kennis met Leeuwarden! Ontdekken welke opleidingen je kunt volgen in Leeuwarden? De sfeer proeven bij de hogescholen en universiteiten? Kom naar de open dagen van NHL Stenden, Van Hall Larenstein, Firda en Campus Fryslân!

NHL Stenden

NHL Stenden Hogeschool biedt meer dan honderd heel diverse opleidingen. Op open dagen kun je voorlichtingen volgen, informatie krijgen van docenten en ervaringen horen van studenten. Heb je nog geen idee wat je wilt studeren? Dan is het Studiekeuzeplein ideaal. Je kunt er je mogelijkheden verkennen, een studiekeuzetest doen of persoonlijk advies krijgen.

Van Hall Larenstein

Bij Van Hall Larenstein kun je een groot aantal opleidingen volgen binnen thema’s als voeding, dier, milieu, water, groene leefomgeving en internationale handel. Op open dagen kun je een beeld van de school, de docenten, de opleidingen, het onderzoek dat je kan doen en je werk in de toekomst. Dat maakt kiezen straks een stuk makkelijker!

Firda

Firda staat voor sterk vakonderwijs in de regio Friesland en noordelijk Flevoland. Maar Firda doet veel meer dan alleen het bieden van vakonderwijs. Want leren wat voor mens je wilt zijn is minstens zo belangrijk als het vak dat je uitoefent. Wie blijft leren blijft zich ontwikkelen. Daarbij leren mensen niet alleen op school, maar continu en overal: soms met elkaar, soms van elkaar, van mensen dicht bij je of in de wereld om je heen. Bij Firda leren mensen zichzelf het leven door.

Campus Fryslân

Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân is een unieke faculteit gevestigd in Leeuwarden.
Info over RuG Campus Fryslân

Hieronder zijn alle reeds geplande voorlichtingsevenementen te vinden. Specifieke informatie over één van de voorlichtingsevenementen vind je door op het evenement te klikken.

De volgende open dag is op 29 oktober. Ook zijn er allerlei dagen dat je kan ‘proefstuderen’, a.k.a student for a day. Check voor alle dagen de website.

Leeuwarden Student City

Welke opleiding in Leeuwarden je ook kiest, je komt terecht in een hele leuke studentenstad! Op deze website kun je alvast een indruk krijgen van het studentenleven, de sportmogelijkheden en de culturele hotspots.