Dodgeball
Dammelaan8917 Leeuwarden-plan route

Dodgeball is een opwindend spel waarbij je leert om het echte dodgeball-spel te spelen. Iedereen kent wel het spelletje trefbal, maar sinds enkele jaren is er ook een sportieve variant van ontstaan: dodgeball.

Bij dodgeball nemen twee teams van zes spelers het tegen elkaar op. Met vijf ballen in het spel draait het om het ontwijken, afweren, vangen en afgooien. Tactiek speelt een grote rol bij dodgeball. Een enkele vangbal kan de hele set doen kantelen, dus het gooien van een bal kan een groot risico met zich meebrengen. Samenwerking en communicatie zijn essentieel om meerdere ballen tegelijk te gooien. Het gooien van alle ballen tegelijkertijd kan echter ook een risico zijn. Je kunt de ballen ook goed gebruiken ter verdediging, om af te weren, dreigementen te uiten en een tegenaanval te lanceren.
Bij Studentensport Leeuwarden nodigen we je uit om deel te nemen aan dit razendsnelle spel.
Dodgeball is een sport die behendigheid, strategie en teamwork combineert. Het is een geweldige manier om je reflexen te verbeteren en plezier te hebben met medestudenten.

Onze dodgeball trainingen vinden plaats op de volgende tijden en locatie:
Tijden: Maandag 20.00 - 22.00 uur en Woensdag 17.00 - 18.00 uur
Locatie: Rengershal Leeuwarden

Kom en doe mee met dit opwindende spel! We verwelkomen je graag om samen te genieten van het snelle tempo en de uitdagende actie van dodgeball.