Studieplekken

Op zoek naar een inspirerende en rustige plek om te studeren? 

 

In het hart van Leeuwarden vind je Tresoar. Aan de voet van de Oldehove, vind je onder andere rustige werkplekken met toegang tot allerlei informatiebronnen. Zowel digitaal als op papier vind je hier boeken, tijdschriften, databases en kranten van over de hele wereld. Bovendien zit Tresoar aan de rand van de Prinsentuin, voor de nodige ontspanning of een stevige wandeling.
Op vertoon van je collegekaart is een studentenpas gratis, waarmee je boeken kunt lenen.

Om relaxt te studeren kun je ook terecht bij de Openbare Bibliotheek. Vlakbij het Centraal Station en de RUG Campus Fryslân, heb je toegang tot gratis studie-, flex- en vergaderplekken en keuze uit duizenden boeken. Een lidmaatschap is wel vereist. De kosten van de verschillende bibliotheekpassen en de openingstijden vind je op de website van de Openbare Bibliotheek.

Ben je op zoek naar meer rust? Dan kun je terecht bij De Fabriek. In de kantoren, die zijn ingericht als stiltewerkplek, heerst absolute rust. Je hoort hooguit je medegebruiker op zijn toetsenbord tikken. Telefoneren? Dat gebeurt buiten de ruimte (in de belkamer), zodat je elkaar niet stoort. De stiltewerkplek is op afspraak te huur voor € 10,- per dag (exclusief btw).